Don´t settle

Lördag och jag har tagit ledigt. Farfar fyller 70 år så vi ska fira honom idag med massa roliga aktiviteter. Men först ska vi fika och sen ska jag på balett. Härligt!

Snart glider vi in i månaden april, detta brukar oftast innebära vår. Jag längtar verkligen det gör jag. Jag vet att i princip alla har denna innerliga längtan efter ljus och värme. Men jag trånar verkligen efter det nu. Det betyder så mycket att vakna en morgon och se solljuset pressa sig in genom fönstret. Det lilla skänker så otroligt mycket levnadsglädje. Jag är redo, ge mig vår!

Ikväll blir det partaj för stora och små filurer hos Ilma! Det ska bli skojigt värre! Vet inte om det leder till utgång men vi får väl se. Måste komma ihåg att ta en sväng förbi systemet när jag är uppe på stan sen. PARTY!

Näpp jag hinner inte mer nu, det får bli en annan gång!

Follow your heart


image34

Precis när jag tänkte på dig

Neeej inte mer snö nu, jag som var så optimistisk igår efter att ha läst aftonbladets stora repotage "Nu kommer våren!" Bullshit!

Har varit ute i Floby hos mormor och morfar på förmiddagen, mormor har hjälpt Moa att sy gardiner. Massa fika och god middag blev det och fina gardiner givetvis. Är lite skrämmande att se hur mina morföräldrar faktiskt blir äldre, jag vill ha dem närvarande i mitt liv sålänge som möjligt, de har kommit att betyda så mycket för mig på senare år. Tänk vad mycket dem har gjort för en i alla år, när man var en jobbig liten talle som krävde all uppmärksamhet. Hur mycket de har ställt upp för mamma och pappa. Hur många goda middagar och fikastunder man blivit bjuden på. Vi måste ta till vara på tiden så mycket som det bara går. Jag är lyckligt lottad att få ha alla mina 4 far/morföräldrar i livet!

I eftermiddag ska jag träffa Fia och Mört för ett Playmöte! Wow vad längesen man sa så.. hihi playmöte! Vi ska bestämma vad vi ska göra med alla pengar vi har över efter alla föreställningar. Helst skulle jag vilja att det fortsatte att finnas en förening som kanske kan jobba med nya ungdomar i ett teaterprojekt. Vi får se vart det leder..

Senare ikväll är det dags för JEERK, det ska bli väldigt trevligt. Synd bara att vi missar första lektionen i stepp men det får vi väl ta igen i efterhand. Nu ska vi ju se på stepp iaf så det ligger ju inte alltför långt bort! :)

Till helgen väntar födelsedagsfirande för farfar som fyller 70. Men innan dess ska jag dansa balett, måste lära mig alla turer så jag kan träna på tekniken, för det behövs vill jag lova. Senare på lördagkvällen så ska Ilmaphilma ha inflyttningsfest, party on! Söndagen jobbar jag och sen har jag mina danskurser på eftermiddagen/kvällen. Jag har saknat mina elever faktiskt, vi har ju haft påsklov så det ska bli härligt att träffa dem igen! På söndag ska vi träna hårt på placeringar!

I tisdags hade jag ett mycket givande samtal med min kära far som i ett tidigare liv måste varit filosof i Grekland! Vi satt på Nouveau i 3 timmar!! Pratade mycket om vår närmsta framtid men också om det som varit och det som är. Jobbigt men oj så nyttigt..

Byebye for now!


 




Free time

Sitter och kollar på lite utbildningar här på nätet. Hittade en distansutbildning till danspedagog, vore perfekt! Men det är väärsta intagningsprovet... läs här:


Provet för danspedagogutbildningen består av flera delar och är ett flerstegsurval. Det första delprovet är danskunskap där de sökande får möjlighet att visa sin kunskap i vald dansinriktning. Det delprovet prövar också den sökandes grundförmåga i improvisation och interpretation. Här får de sökande även göra en skrivning i musikteori. I det tredje provet ska den sökande återigen visa den valda inriktningen samt gör även ett kort solo inför juryn. De sökande prövas även praktiskt i musik.

Därefter delas juryn i mindre grupper för en undersökning hos sjukgymnast för att se om den sökande har fysiska hinder för att fullfölja utbildningen. Ett pedagogiskt prov görs också där de sökande under en kort tid ska arbeta tillsammans med en barngrupp och en musiker för att genomföra några övningar. Dessutom prövas de sökande i musikkunskap vilket även innefattar ett skriftligt prov i grundläggande musikteori.

Slutligen intervjuas de sökande för att juryn ska få en uppfattning om de sökandes motivation inför utbildningen.

Varje delprov bedöms av en jury som består av prefekten från pedagogutbildningen, lärare från de olika dansämnena, två studentrepresentanter från avgångsklasserna samt en representant från yrkeslivet. I de två första delproven röstar juryn om vilka kandidater som ska gå vidare. Varje jurymedlem har en röst men det räcker med en röst för att gå vidare. I det tredje delprovet bedöms alla prov på en skala från 1-5 där 1 och 2 är underkända betyg. Sjukgymnasten lämnar ett utlåtande men inga poäng. Poängen vägs därefter samman. Om flera sökande får samma poäng särskiljs de genom resultaten från det pedagogiska provet och intervjun.

I Danshögskolans antagningsordning finns utförliga riktlinjer när det gäller jurygruppernas sammansättning och arbete. Danshögskolan har även utarbetat en utförlig information till de sökande om provens karaktär och funktion samt pratiska arrangemang i samband med prövningarna.

Skrämmande....

Dags för lite yoga sen ska jag på massage, härliga dag!

   


Måndag fast ändå söndag

Vilken långhelg vi har fått, väldigt uppskattat från min sida, även om jag jobbat en hel del så har det ändå varit korta arbetsdagar och dessutom röda vilket ger mig mer klirr i kassan! Ska snart iväg och beta av 3 timmar till, lite onödigt känns det dock. Åka till Skövde för 3 timmar och sen tillbaka hem, men men det går ju fort iaf och jag har sedan hela kvällen fri!
Ikväll är det premiär för so you think you can dance scandinavia 20.00, då kommer jag att sitta bänkad framför tvn, älskade iaf den amerikanska versionen så jag får hoppas att denna hålller lika hög standard. 

Är lite sugen på att baka faktiskt, så det kommer nog bli en eftermiddag med lite bakverkstad här hemma!

Gårdagen blev en riktigt bra dag. Var ute och gick en sväng, väldigt kallt men samtidigt så skönt för solen gassade på som bara den, uppfriskande minsann! Gick till meddo och tog en stund i solariet, ska bli brun nu, insåg i helgen att jag var blekare än blekast. Åsa på jobbet har kommit tillbaka från Thailand och var illfräscht brun, lite avis där kan en säga! Efter promenixen kom min syster och hennes boy Rickard på en fika, äppelpaj med vaniljvisp, gött så! Pratade om allt från tvserier till bakterier (han läser sånt bakterietjosan uppe i Umeå) Fortsatte sedan kvällen hos Zandra och Chrille. Det blev film och godis med ett gäng goa vänner. Vi såg filmen 1408, ganska underlig men spännande. 

Längtar till London nu, det måste hända saker i mitt lilla trygga liv. Emma utmana dig! 

Här kommer lite bilder från festen i lördags!

      


Söndag

Sköna söndag!
Jag är helt ledig denna underbara dag, känns toppen. Har sovit länge och fortsätter slappa i soffan framför lets dance, får väl se vad jag hittar på lite senare, kanske en långpromenad. Det ser ut att vara väldigt skönt ute!
 
Igår var det fest och det var en riktigt bra kväll. Efter jobbet igår stressade jag iväg till Sophia som hade lagat den godaste maten, det var toppengott och väl behövligt med lite mat i magen! Vi spelade spel och hade massa roliga diskussioner. Sen fortsatte festen hos Malin, många trevliga människor och en hel del musik! Några drinkar senare trillade vi in på terassen efter många om och men. Där var det faktiskt riktigt kul, helt ok musik, mycket dans och möten med fina människor! Tack alla för en toppenkväll!

Ser fram emot veckan som kommer, har mycket som händer på jobbet så dagarna där kommer springa iväg, vi ska ha rea, tävlingar osv. Är också ledig tis och tors, de dagarna kommer jag att spendera med min syster. Tisdag ska vi shoppa och torsdag ska vi ta en sväng till mormor och morfar. Tisdag ska jag också på massage, ska bli så skönt! Onsdagkväll har vi skrivarverkstad med Teaterboven, nu sätter det igång! :) Torsdagkväll ska vi på JEERK, en grym dansgrupp som steppar. Lördag ska vi fira farfar som fyller 70 år!
En vecka fylld av glädjefyllda stunder!

Det är så lätt att nöja sig, därför är det så viktigt och så skönt att ibland bli påmind om att det finns andra möjligheter och andra vägar att gå. Det är bara jag själv som kan styra och bestämma över det liv jag väljer att leva men det finns inga gränser över hur inspirerad man kan bli! :)





Sjuk..

Har varit några tunga dagar, har inte alls varit på G. Började i måndags, vaknade med en extremt svidande hals och en svaghet i hela kroppen. Orkade knappt lyfta tekoppen vid frukosten. Tröttheten och svaghetskänslan fortsatte under dagen på jobbet och under natten till tisdagen fick jag feber.. Sjukskrev mig igår och kunde vila upp mig. Har även varit ledig idag och började absolut känna mig bättre när jag helt plötsligt fick ett krampanfall i magen. Vad är detta som drabbat mig? Orkar inte.. hinner inte..
Hatar att känna mig orkeslös, ge mig "mig själv" tillbaka!

Imorgon ska jag ha utvecklingssamtal med min chef på jobbet, kan bli intressant, ska sätta mig nu och skriva lite punkter på vad jag vill ta upp.

Träffade kära Regina idag över en kopp kaffe på förmiddagen, var mycket trevligt. Gled in på en hel del djupa grejer, jag gillar att umgås med henne, vi är liksom lite lika. :)

Annars? Vad väntar i helgen? Jo, Påsk.
Ganska mycket jobb, iofs mkt pengar pga röda dagar så helt ok för mig. Mat hos mormor och morfar fredageftermiddag. Det är det bästa med såna här helger, maten som mormor lagar, gudomligt gott!
Partaj påskafton, CK har fest och det kan bli riktigt bra, är ledig på söndag och då kan jag festa till det utan skuldkänslorna som man annars har då man vet att man ska upp och jobba dagen efter. Brukar bli desto roligare då! Alltså inte för att jag dricker mer utan för att jag är avslappnad. Skönt! Måndagen jobbar jag 12-15 och sen är jag ledig på tisdag! Så det ser ljust ut!

Någon som känner till någon workshop i modern dans? Känner för det spåret just nu. Lite crazy och väldigt fritt. Lyssna på musiken och bara göra vad som faller mig in. Inte snyggt utan bara vackert.

Näpp lite yoghurt för min elaka mage kanske?

     


90-talet!

Ikväll är det partydags! Martina och Fredrik har inflyttningsfest och det är 90-talstema som gäller! Ska snart springa ner till second hand och se om jag hittar något att ha på mig, var på röda korset igår och köpte ett par lila jeans som jag tyvärr inte fick på mig när jag väl testade de här hemma! :) Så nu ger jag mig ut på jakt efter något annat!
Det ska bli väldigt skoj ikväll iaf, det var så länge sen jag festade till det så jag är extremt laddad!

Imorgon är det 2 mars, tänka sig! Då fyller jag år!
Blir lite kalas vid 13.00 sen har jag mina danslektioner på kvällen där sen. Blir bra, ska bara öva lite på koreografierna idag igen så att de verkligen sitter.

Veckan som kommer blir väldigt lugn faktiskt, jobbar måndag och sen är jag ledig tisdag
onsdag och torsdag! Underbart, behöver lite semester! :)

Lite tungt att vakna idag och se att det låg snö på gatorna utanför, vill ju ha vår nu!

Näpp nu ska jag diska sen ska jag jaga 90talsoutfiten!

KRAM


RSS 2.0