Skönt att komma bort ett tag!

Det är onsdag idag och om bara två dagar så befinner jag mig i London! Jihaa! Det ska bli så skönt med lite semester! Vi åker tidigt fredag morgon och kommer hem på måndag, precis perfekt! Vi ska glassa i Hyde park, kolla portobello market i Notting Hill, Primark, Camden, musikalen we will rock you, Madame tussaudes, Oxford street, London eye och massa annat skoj! Jag älskar London! Jag håller på att packa och fixa här hemma. Måste tvätta allt jag ska ha med mig och så vill man ju att det ska vara fräscht och fint här hemma när man kommer hem. Så massa att göra idag med andra ord! Eftersom jag jobbar imorgon så hinner jag inte med att göra så mycket annat, så allt blir förhoppningsvis fixat idag. Ikväll är det party dessutom, Plantis öppnar vilket innebär sommar, åh så skönt! Ska bli lite mat hos Ilma och sen drar vi vidare hem till Martina och Fredrik. Kan nog bli en bra kväll om det inte börjar regna, ser just nu lite grått ut på himlen tyvärr.

Igår var jag och Martina på Mary Kay konsultation, ett hudvårdsmärke med allt från rengöring till mascaror, mycket spännande! Vi får se vart det leder! :) Man kan väl säga att jag också vill bo i ett slott och köra runt i en rosa bil!

Skulle gått en promenix idag med pappa och Terez men det blir inte så, pappa har fått ont i sitt knä igen så han måste ta det lungt, stackarn! Men å andra sidan har jag som sagt mycket att fixa så det kanske bara är bra ändå.

Har börjat tänka mycket på det ställe jag bodde när jag var liten, tänker på huset, trädgården, grannarna, naturen runt omkring, skogen, vägen vi alltid cyklade till skolan, lördax, ljungslätt, hagaled, ja allting jag har upplevt där ute. Jag saknar det faktiskt väldigt mycket. Vill åka ut dit snart igen och gå runt i skogarna och se de allra käraste platserna som betydde så mycket när man var liten. Vill på något sätt dela detta med någon, vill visa och berätta. Jag har inte förrän nu förstått hur mycket jag trivdes där ute på landet. Då när jag var liten förstod jag inte styrkan i att uppskatta det jag hade då. Jag måste åka ut dit, ta itu med mina tankar...

Det blir nog inte något mer inlägg innan London, men jag kommer tillbaka nästa vecka någon gång och då ska jag dela med mig av mina upplevelser från London. Ha en skön långhelg!




Tu sei l´unica per me

Jag ger upp! Hade skrivit ett långt och bra inlägg men när ska skulle lägga till en bild så får sidan spel och allt försvinner...... det får bli en annan dag då.


This is me


Du rör mitt hjärtas djupa

Du förtjänar det inte, det finns det ingen som gör. Vissa kan tycka att dina handlingar gjort dig förtjänt av det du nu får uppleva. Den oro och den ångest du känner. Men så är det inte. Det gör ont i mig när jag ser dig våndas, även om du döljer det bra kan jag se igenom dig. Jag ser igenom det tuffa och hårda, du är mjuk som bomull därinne. Du är ärlig, alldeles för ärlig, jag klarar inte av det. Hade jag mått bättre av en förfinad version av dig? Jag vet inte, ärligheten slog mig i alla fall hårt den här gången, jag blev överrumplad av den. Visste att den lurade bakom hörnet men förväntade mig den ändå inte. Jag blev slagen. Ja så känns det, blåslagen. Föll till marken och allting vände. Det ironiska var att vädret var så fint och jag var lycklig, men så kom en vind av dig. Inte för att du är en person jag inte vill vara nära, utan för att du är just det. En människa som jag nu hade önskat hade stått mig närmare under den tiden du som mest behövde det. Vart var vi alla? Tänkte du på oss? Jag kan inte lova att jag tänkte på dig och det gör så ont. Vetskapen om att jag kunde gjort mer för dig. Eller? Hade du lyssnat?
Jag kan inte förstå hur du kunde låta det gå så långt, jag önskar att du någon gång berättar för mig. Vad var det som gick sönder för dig? Du är inte borta från mig men du har varit det en tid, det var nog ett medvetet val, jag valde helt enkelt bort ett bekymmer och lät det inte påverka mig. Förlåt. Vi kan bara vända nu, jag kan inte se ännu ett misstag. Och denna gången ska jag finnas för dig, jag ska hjälpa dig, om du vill förstås. Varenda minut är ett ögonblick att förändra allting, och den minuten är här nu.

Det är glassigt

Heej på deeej

Kom hem för ungefär en timme sedan. Har varit på massage idag igen men oj så trött jag är i kroppen efter denna omgång. Känner mig helt slut i nacke och rygg, antar att jag verkligen behövde knådas den här gången! Hon är så söt där på Lilla spa, det är så hemtrevligt på något sätt. Det blir definitivt ett återbesök snart igen!

Jag är ledig idag och det känns skönt. Ska snart iväg på en riktig långpromenad med pappa på berget. Vi ska väl gå i någon timme eller kanske två. Jag har ju börjat mitt nya välmående liv nu, ska äta mindre socker och motionera ännu mer än vad jag redan gör. Så jag hugger i direkt, igår var det en dag helt utan socker och istället mer frukt. Tänk att jag i vanliga fall äter något sött varje dag, det är inte normalt! Måste ändra mitt beteende där, jag har absolut blivit sockerberoende. Inte alls bra! Men som sagt nu är det nya tag!

Härligt! Det ser ut som att det spricker upp lite varstans på himlen nu också, solen är mer än välkommen!

Igår var det körövning hos Sophia igen, det börjar absolut att låta riktigt bra! Ska bli väldigt spännande att se hur detta utvecklar sig. Bröllop, begravningar, fest ja lite allt möjligt ska vi nog kunna ställa upp på. Så vet du någon som ska gifta sig eller liknande? Call me!

Ikväll bär det iväg till Folkuniversitetet i Skövde, där ska Miranda och Maria ha uppvisning i kör och dans med sin klass. Ska bli väldigt trevligt att se! Det är så bra att åka ut på andra konserter, uppvisningar osv. Det ger så mycket inspiration till kommande revyuppsättningar. Tänk vad tiden går fort, nästa tisdag ska vi ha skrivarkväll igen och man kommer knappt hinna blinka tills det är november och dags för premiär igen!

Till sist tänker jag skänka en tanke till Engla och tragedin i Stjärnsund men även de andra barn som också blivit så drastiskt ryckta från livet de senaste månaderna. Vad är det som händer med världen?


image19






Det fattas mig något

En toppenhelg! Jag har varit ledig och det har verkligen varit fantastiskt skönt. Sov läänge lördagmorgon och låg till och med kvar en timme och läste. Åkte lite senare iväg på balettlektion, efter det fortsatte jag träningen lite här hemma med yoga. Skönt! Plockade sen fram räkor från frysen, värmde på ett vitlöksbröd och hällde upp lite vin. Klockan var bara 15 men vad gjorde det?! :) Kollade på två avsnitt av Greys och sen somnade jag så skönt i soffan! Vaknade strax innan 18 och hoppade in i duschen, fixade iordning mig för kvällen som spenderades hemma hos Ilma. Hon bjöd på god pastasallad och hallonpaj till efterrätt! Det blev en hel del vin och vi spelade massa spel. Riktigt trevligt!

Idag är det allmänt slappt här hemma, orkar liksom inte riktigt ta för mig någonting att göra. Senare i eftermiddag är det dags för mina danslektioner och denna vecka är det kompisvecka. Jag hoppas på riktigt mycket folk och några roliga svettiga timmar. Ska förbereda lektionerna om en stund här hemma. Vi ska lägga ifrån oss den ordinarie koreografin i mina två barngrupper och testa på något nytt har jag tänkt.
Förra veckan tog Robin massa bilder från lektionerna och de blev riktigt bra, kommer nog upp några här framöver.
Det börjar faktiskt att närma sig uppvisning för Art Dance. På torsdag ska vi ha möte om uppvisningen, hur vi ska lägga upp den osv. Jag ser fram emot uppvisningen, mina grupper kommer vara så duktiga!

Veckan som kommer känns ganska fullproppad med aktiviteter. Men det ska bara bli roligt! Jag älskar våren för jag har så mycket mer energi att ge då. Måndag jobbar jag till 19 sen ska jag iväg till Fia där vi ska sjunga med vår nystartade kör! Tisdag är jag ledig och då ska jag på massage igen, på kvällen ska jag och martina iväg till Skövde för att kika på musikalgymnasiets uppvisning. Onsdag jobb till 17 sen ska jag iväg med mor och moa på en konsert. Ållebergsgymnasiets skolkör, Falköpings musikskola och Christoffer från Idol. Blir nog nice! Torsdag är jag ledig igen! På kvällen där ska jag som sagt ha planeringsmöte med Art Dance inför uppvisningen den 18 maj! Fredag jobb till 19, efter det blir det after work på Vatra med jobbet! Lördag jobb sen partaj hos Michael, inflyttningsfest. Söndag  jobb sen danslektioner på kvällen.
FULLSPÄCKAD vecka eller vad?!

Näpps nu blir det lite dans! :)

    


Lite sådär svårt fast ändå lätt du vet..

Har varit en ganska bra dag idag!
Vaknade i tid och det kändes inte så jobbigt att gå ur den varma sängen som det brukar göra. Kom iväg i tid till tåget som iofs var försenat, men denna dag så kändes det ändå inte så frusterande. Jag hann läsa tidningen och filosofera lite över livet under tiden jag väntade.
Väl på jobbet var vår regionskommunikatör på plats och kollade igenom vår butik sen hon sist var hos oss. Vi fick godkänt betyg och allt var allmänt bra, kändes väldigt skönt!
I övrigt ganska lugnt på jobbet, inte så mycket kunder. Slutade 19.00 och på tåget hem så hann jag läsa flera sidor i min bok, det är så otroligt avslappnande att läsa, jag flyter verkligen in i en helt annan verklighet eller fantasi eller vad man ska säga. Framme i Falköping strosade jag hem till Anna, där var tjejorna redo med film och popcorn. Very nice. Vi såg "27 dresses", en ganska söt och rolig film. Det är skönt att umgås med fina vänner, det ger så mycket energi.
En dag som inte innehöll något speciellt eller så men ändå så blev jag glad av den här dagen! :)

I helgen väntar ledighet! Ska bli så skönt med två lediga dagar. Ska sova länge och jag håller tummarna för att det ska bli fint väder så att jag kan ta några promenader också! Hoppas hoppas!

Imorgon ska jag upp tidigt, vi har möte. Men vi får ju frukost så det får väl vara ok! Jobbar sen ända till 19 och 19.30 är det dags för stepp med Jorge! :) Så otroligt kul. Ser fram emot morgondagens lektion! Det är riktigt häftigt att dansa stepp alltså, och framförallt så mycket glädje. Sen är det ju roligt att träffa de andra i gänget också!

Nepps, blev la inget vettigt skrivet idag, mest blaj, men det är skönt att rensa hjärnan ibland, man får lite mer översikt över livet när man skriver ner det. Det är därför jag älskar min kalender, jag har full koll på läget i mitt liv.

Äsch nu ger jag mig..


Tänk vad konstigt livet kan vara, ibland är det så lätt att leva men oj så svårt det kan vara emellanåt...


image36


Är jag en dålig människa?

Längesen jag uppdaterade, har varit mycket annat att tänka på och mycket annat att göra.
En ledig dag för mig idag, en dag som är mycket välbehövlig. Jag har jobbat hela helgen + gårdagen och behöver ta igen mig med lite kvalitetstid hemma. Så det har varit en lugn förmiddag än sålänge, långfrukost och lite surf på inredningssidor här på nätet. Snart ska jag ta tag i städ, tvätt och fix här hemma. Ska även hinna med att baka en kladdkaka hade jag tänkt! Men innan dess en promenix till stan, ett besök på min favvobutik Hjärtans Fröjd och en skön stund i solariet.

Har börjat känna av den där pressen inför beach 2008 som alla tjatar så om. Helt plötsligt är jag som alla andra och vill bli fit inför sommarens äventyr. Så på måndag kör jag också igång, inget godis, ingen dricka och bättre mat. Träning i form av yoga, dans och långa promenader. Vi får väl se hur det går med den saken. Jag måste iaf ta tag i det..



Nu till inläggets rubrik, "Är jag en dålig människa?"
Ibland kan jag bli så fruktansvärt avundsjuk på människor som jag anser har ett roligare och mer spännande liv än vad jag har. Jag kan bli så avundsjuk att jag till slut blir arg och jag har verkligen svårt för att skaka av mig den ilskan, den äter upp mig innifrån och övertygar mig om att jag är en människa som inte har något att vara tacksam över. En dålig, sur och värdelös människa som ingen vill veta något av.
Varför håller jag på så här?
Jag har ett bra liv, jag är nöjd med alla underbara vänner och min fina familj som finns runt omkring mig. Men i de stunderna så har jag så svårt för att se det jag faktiskt har. Att vara stolt och nöjd över det jag presterat i mitt liv.
Det är nästan skrämmande hur deprimerad och tillsluten jag kan bli när de här stunderna smyger sig på. Jag måste finna en metod som hjälper mig upp ur de stora svarta hålen jag faller i. När jag till slut ändå har klättrat upp ur det svarta så sköljer skammen över mig, hur kan jag tycka att jag har det så dåligt när jag egentligen har det så bra?



Det är de små, till synes obetydliga, enkla gesterna som gör livet uthärdligt.
Ett leende, en beröring, ett ord, en vänlig handling.



image35




RSS 2.0