Favoritbrödet

Jag älskar det här brödet!
Att äta det alldeles nybakat med en god skiva ost och nybryggt kaffe är ren kärlek!

Turbosnabb Filmjölkslimpa
4 1/2 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl solrosfrön
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl torkade aprikoser
1 dl hasselnötter
1 dl russin

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda filmjölk och sirap i en bunke. Hacka aprikoser, russin och hasselnötterna grovt, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 45 minuter.

Bild: Emma


Kommentarer
Postat av: karin

vi har exakt samma favoritsbrödrecept! :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0